מקרר מומלץ - 10 המקררים הטובים ביותר לכל תקציב ושימוש

המקרר הוא לא רק אחד ממכשירי החשמל החשובים ביותר בבית, אלא גם אחד האלמנטים המרכזיים בעיצוב המטבח. מקרר גדול מדי עלול להכביד על החלל ולבלוע את כל השטח, בעוד שמקרר קטן מדי לא יספיק לתכולת המזון הנדרשת. כמו כן, מקרר לא יעיל עלול להכביד על חשבונות החשמל ולזהם את הסביבה.

בשנים האחרונות חלה התקדמות אדירה בעולם המקררים, עם טכנולוגיות חדשניות, תכונות חכמות, דגמים בעלי עיצובים ייחודיים ויכולות חיסכון משופרות. אך איך בוחרים את המקרר הנכון עבור הבית? מהם הקריטריונים החשובים – קיבולת, צריכת חשמל, טכנולוגיות קירור מתקדמות או אולי מראה עיצובי?

במאמר זה נסקור עבורכם את 10 מקררי הבית המומלצים והאיכותיים ביותר לשנת 2024, על מנת לסייע לכם בבחירה הנכונה. נפרט את המאפיינים החשובים של כל דגם – קיבולת פנים וחוץ, צריכת חשמל ודרגת יעילות אנרגטית, טכנולוגיות קירור מיוחדות, אפשרויות התקנה ואביזרים נלווים.

לאחר הסקירה המקיפה, נספק לכם מדריך שלם לבחירת המקרר המתאים ביותר לבית שלכם. נתייחס למשתנים כמו גודל המטבח, מספר הנפשות במשפחה, תדירות הקנייה וצריכת המזון, תקציב ועוד גורמים רלוונטיים. בנוסף, נציע גם טיפים לשימוש יעיל ולטיפול נכון במקרר לאורך זמן.

LG GR-B618S

מקרר 4 דלתות בנפח גדול של 544 ליטר מבית LG עם שלל טכנולוגיות איכותיות ומערכת שבת מהדרין.

LG GR-B618S

מקרר ה-LG GR-B618S משלב בין קיבולת מרשימה של 544 ליטר, עיצוב חיצוני מהודר ופונקציונליות ברמה הגבוהה ביותר. הדגם הוא בעל 4 דלתות במבנה מקובל של 2 מקפיאים במרכז, מקרר מעל ותא ייעודי למטה. טכנולוגיית ה-Smart ThinQ המתקדמת מאפשרת לכם לשלוט מרחוק בכל פרמטר במקרר דרך אפליקציה בסמארטפון כולל הגדרת טמפרטורה או מעבר למצב הקפאה מהירה.

הסנן האנטי בקטריאלי Hygiene Fresh אחראי לטיהור האוויר בתוך המקרר בארבעה שלבים ומונע התפתחות של חיידקים, עובש או ריחות רעים. מערכת ה-Multi Air Flow דואגת לפיזור אוויר קר שווה ואחיד בכל פינה במקרר כדי למנוע אזורים חמים מדי או קרים מדי. תא הקירור מכיל 2 מדפים, 2 מגירות ו-6 תאים, לצד תאורת לד נוחה. במקפיאים תמצאו סה"כ 6 מגירות איכותיות ומרווחות לאחסון ארוך טווח. המקרר עומד בכל דרישות ההלכה בזכות אישור מכון צומת המאפשר שימוש חופשי בשבתות וחגים.

מקרר ה-LG GR-B618S מתאים מאוד למשפחות בנות 4-6 נפשות ומעלה המעוניינות באחסון מזון בכמויות גדולות. הוא אידיאלי לבתים שמרניים השומרים כשרות ומסורת ושמים דגש על פתרון "מהדרין". הנפח הפנימי שלו מספק לרווחה לצד טכנולוגיות קירור וסינון ברמה הגבוהה ביותר בשוק. חשוב לקחת בחשבון שהייצור של קרח נעשה באופן ידני ולא אוטומטי, אך זהו חיסרון שולי לעומת היתרונות הברורים.

Samsung RT43CG6424B1

מקרר מקפיא עליון בגימור נירוסטה שחורה בנפח 420 ליטר מבית Samsung עם מגירת מעדנים חכמה ומגוון טכנולוגיות מתקדמות.

Samsung RT43CG6424B1

Samsung RT43CG6424B1

מקרר ה-Samsung RT43CG6424B1 משלב בין חזות מעוצבת ועדכנית לבין טכנולוגיה מתקדמת ושימור מזון מתקדם. הפרופיל העיצובי נקי עם ידיות טמונות בסגנון Pure Flat וחזית מבריקה בגוון נירוסטה שחורה. שטח האחסון של 420 ליטר בלבד אולי אינו הנפח הגדול ביותר בקטגוריה, אך הוא עושה שימוש חכם בכל סנטימטר באמצעות טכנולוגיית SpaceMax הממזערת את עובי דפנות הבידוד לטובת יותר קיבולת.

יתרון ייחודי הוא מגירת ה-Optimal Fresh+ בעלת ארבעה מצבי טמפרטורה בהתאם לסוג המזון שמאחסנים בו – החל מ-4 מעלות עבור מעדנים ועד למינוס 4 מעלות לחלקי בשר או דגים. מערכת ה-All Around Cooling אחראית על יצירת סביבה אחידה וקרה בכל פינה במקרר בעזרת זרימת אוויר רב כיוונית. בנוסף, ציפוי ננו הכסף הייחודי של Samsung משמיד עד 99% מהחיידקים והעובש בתוך המקרר ושומר על טריות לאורך שבועות. עם זאת, חשוב לציין כי תא ההקפאה כולל מדף אחד בלבד מה שעלול להגביל את גמישות האחסון ואת התאמתו לפריטים גדולים.

מקרר ה-Samsung RT43CG6424B1 מתאים בצורה אידיאלית לזוגות או משפחות קטנות עד 4 נפשות המחפשים מקרר בגודל בינוני-קטן. הוא מעניק איכויות פרימיום ופתרונות אחסון מתוחכמים מבלי להזדקק לשטח רצפה עצום במטבח. הטכנולוגיות החכמות וחיסכון הישיר בחשמל הופכים אותו לחסכוני מבחינת עלויות שוטפות. מומלץ בעיקר לחובבי אוכל ומבשלים שירצו להשתמש במגירות הקירור/הקפאה הממוקדות במוצרים מסוימים.

Haier Open Space Inverter HRF-5500

מקרר 4 דלתות בנפח 547 ליטר מבית Haier הכולל מערכת זרימת אוויר מעגלית ומדחס Inverter שקט וחסכוני.

Haier Open Space Inverter HRF-5500

מקרר ה-Haier HRF-5500 מהסדרה היוקרתית Open Space מציע מרחב אחסון נדיב ושלל טכנולוגיות מתקדמות להארכת חיי המדף. כאשר פותחים את הדלתות, מתגלות בפנים שפע של אפשרויות ובכללם תאי אחסון עמוקים ורחבים, מדפי זכוכית חזקים ו-2 מגירות גדולות לפירות וירקות. המקרר עובד בשיטת ה-NoFrost שיוצרת סביבה יבשה ונטולת כפור המגינה על המזון הקפוא מפני פגעי הזמן. זרם האוויר הקר מסתובב בצורה מעגלית ויוצר תנאים אחידים בכל מקום.

המגירות הייעודיות לפירות וירקות מצוידות בטכנולוגיה לשליטה מושכלת ברמות הלחות על מנת למנוע התייבשות או בלייה מהירה מדי של המוצרים. בחלל המקפיא מסודרות מגירות שקופות לגישה נוחה לתכולה הקפואה. המקרר גם מכיל מסנני FreshTurbo האחראיים על סינון האוויר משאריות של בקטריות ומיקרואורגניזמים שמקלקלים את המזון. את כל הפעולות ניתן לנהל מצג הבקרה החיצוני האינטואיטיבי. בזכות מדחס ה-Inverter, המקרר פועל בשקט מופתי ובצריכת חשמל נמוכה יותר מאשר מדחסים רגילים. עם זאת, הדירוג האנרגטי שלו הוא עדיין רק F עם צריכה שנתית כוללת של 413 קוט"ש.

מקרר ה-Haier HRF-5500 יתאים בעיקר למשפחות בנות 5 נפשות ומעלה שצורכות כמויות מזון גדולות וזקוקות למרחב אחסון משמעותי במיוחד. הוא טוב לבתים או דירות גדולות שיש בהן מספיק נפח רצפה פנוי כדי להכיל מידות רוחב של 83 ס"מ ועומק מכובד של 72 ס"מ. כדאי לקחת בחשבון את צריכת האנרגיה הגבוהה יחסית, אך המקרר מפצה על כך בביצועים טובים, בעיצוב מודרני ובשלל טכנולוגיות איכותיות.

LG GR-M6981S

מקרר עם מקפיא עליון בנפח 596 ליטר מסדרת Titan של LG עם דירוג אנרגטי גבוה של A.

LG GR-M6981S

LG GR-M6981S

מקרר ה-LG GR-M6981S שייך לסדרת Titan היוקרתית ומשלב בצורה מעולה בין עיצוב איכותי, קיבולת גדולה וחיסכון מרבי באנרגיה תוך עמידה בתקן אנרגיה A. הוא מבוסס על מדחס אינוורטר לינארי ייחודי החוסך בצריכת החשמל השוטפת תוך הפחתה משמעותית של רעשי המנוע. בתוך המקרר תמצאו שפע של מדפים ומגירות לסידור אופטימלי של המצרכים, וכן תאורת לד חסכונית המאירה כל פינה. הקירור מסייע גם המצנן IceBeam המורכב בצידי הדלת, דבר המבטיח שהקור יגיע באופן אחיד ומדויק לכל מדף ותא במקרר.

הסנן האנטי בקטריאלי HygieneFresh מטהר ומסנן את האוויר בתוך המקרר באמצעות 4 שלבי סינון כדי לשמור על סביבה נקייה מחיידקים ומזהמים אחרים. פיצ'ר נוסף ששווה לציין הוא האישור ההלכתי לשימוש בשבת, אשר מאפשר למשפחות שומרות כשרות להשתמש במקרר בלי חשש כלל. מבחינת מימדים, המקרר הזה גבוה במיוחד ברום של 185 ס"מ, כך שייתכן שיידרש שימוש בשרפרף על מנת להגיע לאזורי אחסון עליונים מסוימים.

מקרר ה-LG GR-M6981S הוא בחירה מעולה למשפחות ישראליות ברוכות ילדים או לכאלו המתכננות אירוח משמעותי בבית. הוא מתאים מאוד לבעלי דירות מרווחות בהן לא קיימת בעיית מקום כיוון שהוא תופס נפח לא מבוטל ברוחב 86 ס"מ ובעומק 74 ס"מ. הוא גם פתרון נהדר למשקי בית שומרי מסורת אשר לא מעוניינים להתפשר על מוצרי חשמל, תוך הקפדה על עמידה בכללי ההלכה על פי הנחיות מכון צומת. אחת היתרונות הבולטות היא צריכת החשמל הנמוכה המסווגת אותו בקבוצת A, כלומר חיסכון ישיר בהוצאות השוטפות אל מול מקררים מתחרים בעלי נפח דומה.

Haier Open Space Inverter HRF-7100F

מקרר 4 דלתות בנפח 665 ליטר מבית Haier המציע מדחס אינוורטר, מערכת זרימת אוויר מעגלית וטכנולוגיות שימור מתקדמות.

Haier Open Space Inverter HRF-7100F

Haier Open Space Inverter HRF-7100F

מקרר ה-Haier HRF-7100F מציע מגוון פתרונות מתקדמים לשמירת טריות המזון תוך כדי שימור על כשרות בזכות פונקציית שבת מובנית שאושרה ע"י הרבנות. כאשר הופכים את ידיות הדלת האינטגרליות, מתגלה מרחב פנימי מרהיב עם 605 ליטר אחסון (417 ליטר בתא המזון ו-189 ליטר במקפיאים התחתונים).

הרכיב האחראי על יציבות הטמפרטורות הוא מדחס אינוורטר איכותי הפועל בטכנולוגיה ללא השראה ובכך מייצר פחות רעשים ומבזבז פחות חשמל. האוויר הקר זורם בעזרת המערכת MultiCooling בצורה מעגלית כדי לשמר את האחידות בכל חלל המקרר. יתרה מכך, כאשר דלת המקרר נפתחת נוצר וילון אוויר (AirCurtain) המהווה מחסום חום ושומר את הפנים קר לאורך זמן ללא תלות במספר הפתיחות. בנוסף, מסנני ה-FreshTurbo פועלים 24/7 כדי לנטרל התפתחות מיקרואורגניזמים וריחות לא נעימים שעלולים לפגוע בטריות ובטעם של המצרכים.

מקרר ה-Haier HRF-7100F מתאים באופן אידיאלי למשפחות בנות 6+ נפשות המחפשות שילוב מנצח בין פינוק טכנולוגי, נפח אחסון ענק לצד פתרון מקיף להלכות שבת. הוא יכול להכיל בקלות כמויות מזון אדירות כולל מאפים ותבשילים גדולים בתא המזון או חבילות קפואות במגירות המקפיא. יש לקחת בחשבון את המימדים הפיזיים המכובדים של המקרר אשר מתפרסים על נפח רצפה ברוחב 91 ס"מ ועומק של 75 ס"מ. לכן, הוא עלול להציב אתגר של מקום במטבחים קטנים או צפופים. גם צריכת החשמל שלו ממוצבת נמוך יחסית בסולם האנרגיה בדרגת E מה שעלול להוביל לחשבונות חשמל גבוהים יחסית לאורך זמן.

איך בחרנו את המקררים המומלצים ביותר

לצורך בחירת המקררים המומלצים ביותר לסקירה שלנו, ערכנו תהליך מחקר מעמיק ורב-שלבי שכלל השוואת מפרטים טכניים, התייעצות עם מומחים, וניתוח ביקורות של משתמשים. אלה הם השלבים העיקריים שהובילו את תהליך הבחירה שלנו:

סקירת מגמות וחידושים בשוק המקררים: ערכנו סקירה מקיפה של שוק המקררים הביתיים, עקבנו אחר החידושים והמגמות החמות בתחום. בחנו מגוון רחב של מותגים, דגמים וסוגי מקררים, מהבסיסיים ועד לחדשניים ביותר.

מיון וסינון ראשוני: צמצמנו את רשימת המועמדים הפוטנציאליים על סמך הפופולריות, הדירוגים והמשובים הראשוניים. התמקדנו במקררים שבלטו בזכות חבילת תכונות מעניינת, עיצוב מוצלח או פריצות דרך טכנולוגיות.

ניתוח מפרטים טכניים והשוואה מעמיקה: ביצענו השוואה מפורטת של המפרטים הטכניים של המקררים שנבחרו. התמקדנו בהיבטים כמו נפח אחסון, עוצמת קירור, צריכת אנרגיה, מידות, ותכונות מיוחדות. המטרה הייתה לזהות את המוצרים הבולטים בכל קטגוריה.

שיחות עם מומחי תעשייה וטכנאים: התייעצנו עם בעלי מקצוע מנוסים בתחום המקררים, כולל מהנדסי מיזוג אוויר, טכנאי שירות ואנשי מכירות. קיבלנו תובנות מעשיות על אמינות, בעיות נפוצות, רמת שירות ושיקולי בחירה חשובים.

ניתוח ביקורות וחוות דעת של משתמשים: סקרנו מאות ביקורות וחוות דעת של צרכנים שרכשו את המקררים הנבחרים. שמנו לב לדירוגים, התגובות החיוביות והשליליות, תיאור בעיות ותקלות, ורמת שביעות הרצון הכוללת לאורך זמן.

בדיקה פיזית והתרשמות אישית: בדקנו פיזית מגוון מייצג של המקררים הסופיים בחנויות וסניפי תצוגה. הערכנו את איכות הבנייה והחומרים, נוחות השימוש, רמות רעש, ועקביות הביצועים בסימולציות שונות.

התכונות והמאפיינים שבדקנו בכל מקרר

במהלך הסקירה המקיפה שלנו, התמקדנו בכמה תכונות ומאפיינים קריטיים שמשפיעים על הביצועים, הנוחות והשימושיות הכוללת של כל מקרר. להלן הקריטריונים המרכזיים שבדקנו:

1. קיבולת ונפח אחסון: בחנו את נפח האחסון הכולל של המקרר ואת החלוקה בין תאי הקירור וההקפאה. שמנו דגש על ניצול מיטבי של השטח, מדפים מתכווננים ואפשרויות גמישות לשינוי הארגון הפנימי על פי הצורך.

2. אמינות ועוצמת קירור: בדקנו את עקביות וחוזק מערכת הקירור בכל מקרר. רצינו לוודא שהטמפרטורה נשמרת אחידה וקבועה בכל חלקי המקרר ושהקירור יעיל גם בתנאים מאתגרים כמו פתיחות דלת תכופות.

3. טכנולוגיות ייחודיות לשמירת טריות: סקרנו את הטכנולוגיות הייעודיות שכל מקרר מציע כדי להאריך את חיי המדף ולשמר את הטריות של המזון. אלו כוללות מערכות בקרת לחות, זרימת אוויר מיוחדת, אזורי טמפרטורה נפרדים ומסנני אנטי-בקטריאליים.

4. יעילות אנרגטית: השווינו את הביצועים האנרגטיים והעלויות של כל מקרר. התמקדנו בדירוג צריכת החשמל ובמאפיינים חוסכי אנרגיה כמו מדחסים יעילים, בידוד מתקדם וחיישני טמפרטורה חכמים.

5. עיצוב חיצוני ואסתטיקה: הערכנו את המראה העיצובי, סגנון הגימורים ושילוב החומרים בכל מקרר. שמנו דגש על אסתטיקה מודרנית ואלגנטית שתשתלב היטב במגוון מטבחים, כמו גם על בחירת צבעים וחומרים עכשוויים.

6. נוחות שימוש וארגונומיה: בדקנו את הפשטות והנוחות של תפעול המקרר ביומיום. התייחסנו לממדים הפנימיים, נוחות אחיזת הידיות, משקל הדלתות, התנגדות המגירות, והגישה לבקרות והתצוגות.

7. רמות רעש והפעלה שקטה: מדדנו את עוצמת הרעש שכל מקרר מפיק במהלך פעולה רגילה. התייחסנו לרמות דציבלים, תדר הפעלת המדחס, ורטט מורגש. מקררים שקטים במיוחד קיבלו יתרון בסקירה שלנו.

8. תכונות מתקדמות וקישוריות: בחנו את המאפיינים החכמים שכל מקרר מאפשר. אלו כוללים צגי מגע אינטראקטיביים, חיבור WiFi לשליטה מרחוק, התאמה אישית של הגדרות, והתממשקות עם עוזרים קוליים ומוצרי בית חכם.

9. אחריות ותמיכה בלקוחות: הערכנו את תנאי האחריות, זמינות התמיכה, קלות הזמנת שירות ומוניטין השירות הכולל של כל יצרן. העדפנו חברות שמציעות אחריות מקיפה ורשת תמיכה מהימנה.

10. תמורה למחיר: שקללנו את המחיר של כל מקרר ביחס לתכונות, האיכות והביצועים הכוללים שהוא מציע. זיהינו דגמים שנותנים תמורה מצוינת לכסף בכל קטגוריית מחיר.

לאחר הערכה מקיפה של המאפיינים הנ"ל, גיבשנו את רשימת ההמלצות שלנו למקררים המצטיינים והמומלצים ביותר. המקררים שדורגו בראש הרשימה הם אלו שהציגו את האיזון האופטימלי של ביצועים יוצאי דופן, שימושיות רחבה, טכנולוגיה חדשנית ואמינות לטווח ארוך. מטרת הסקירה היא לספק לצרכנים מדריך אמין ומועיל, שיסייע להם לבחור בביטחון את המקרר האידיאלי עבורם מתוך ההיצע הרב בשוק.

שלום לכל חובבי האוכל, הבישול והחיים הטובים! אם אתם קוראים את המאמר הזה, סביר להניח שעומדת בפניכם משימה חשובה ומשמעותית – בחירת מקרר חדש לבית. ולא סתם מקרר, אלא שותף אמיתי לחיי היומיום במשפחה, מכשיר חיוני ומרכזי שישמור על המזון טרי, על המשקאות צוננים ועל הבטן מלאה ומאושרת. אבל איך מתמודדים עם ההיצע הבלתי נגמר של דגמים, מותגים וסוגים שונים? מה חשוב לקחת בחשבון לפני הקנייה? ואיזה מקרר ישרת אתכם הכי טוב לאורך זמן? אל דאגה, כי בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. במאמר הזה, ניקח אתכם צעד אחר צעד במסע מרתק ומעמיק אל תוך עולם המקררים, ונצייד אתכם בכל הידע, הטיפים והתובנות שיעזרו לכם למצוא בקלות את המקרר האידיאלי עבורכם. אז בלי להתעכב יותר מדי – קחו איתכם בקבוק מים קרים (מהמקרר כמובן), והצטרפו אלינו לטיול קריר ומרענן בממלכת הקור הביתית!

איך לבחור מקרר מושלם?

נתחיל מהבסיס – לפני שרצים לחנות או להזמין אונליין, חייבים לעצור רגע ולחשוב מה בדיוק מחפשים. כי בתכלס, המקרר הוא אולי המכשיר הביתי הכי חשוב והכי נחוץ אחרי המיטה (וגם זה לא תמיד). הוא הולך להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח ומהחיים שלכם ליותר מעשור קדימה, אז ממש הכרחי לקלוע לבחירה המדויקת. הנה כמה צעדים שיעזרו לכם לגבש פרופיל ברור של המקרר האופטימלי לצרכים שלכם:

1. נפח אחסון נדרש – זו כנראה ההחלטה הראשונה והקריטית ביותר. כמה מקום אתם צריכים בשביל לאחסן את כל מה שצריך? לא רק למצרכים השוטפים, אלא גם למוצרים קפואים, למנות מבושלות מראש וליינות משובחים. חשבו על גודל המשפחה, על הרגלי הקנייה והצריכה שלכם, על מקום לאירוח ועוד. ככלל אצבע, מקצים בערך 100-200 ליטר לכל נפש במשק הבית.

2. מידות פיזיות וסביבת ההתקנה – ברור שצריך מקום במטבח בשביל המקרר, אבל כמה בדיוק? מדדו היטב את הנישה הפנויה, והקפידו להשאיר עוד כמה סנטימטרים אוויר מכל צד להתקנה נכונה. קחו בחשבון גם את עובי הדלתות, את כיוון הפתיחה ואת זווית הפתיחה שתידרש בחלל הנתון.

3. סוג המקרר – יש היום שלל רב של צורות וסגנונות, על זה נרחיב בהמשך. אבל כבר עכשיו כדאי לחשוב מה אתם מעדיפים ומה יתאים לבית שלכם. מקרר רגיל עם מקפיא עליון או תחתון? מקרר 4 או 5 דלתות מפואר? Side by Side מודרני? French Door אלגנטי? תנו לדמיון להשתולל.

4. תקציב מוקצב – כמו בכל רכישה גדולה, גם פה חייבים לקבוע מסגרת תקציבית ברורה מראש. נא לא להיבהל, אבל מקררים איכותיים עולים בדרך כלל בין 2,000 ל-15,000 שקלים ויותר, תלוי בסוג ובגודל. אז תתיישבו עם בן/בת הזוג, תעשו חישוב הוגן, ותראו כמה אתם יכולים וצריכים להשקיע בהתאם ליכולות ולצרכים.

5. צרכים ייחודיים – מעבר לדברים הבסיסיים, חשבו אם יש לכם "דרישות ספציאליות" שחשוב שהמקרר יספק. אולי אתם צריכים מקרר כשר לפסח? מגירות לאחסון ירקות ופירות? בר מים קרים ומוגזים? יכולת לשלוט ולבקר מרחוק דרך הסמארטפון? עכשיו הזמן לפנטז ולחלום בגדול.

6. עיצוב חיצוני ושילוב בסגנון – למרות שזה לא השיקול העיקרי, אסור להתעלם מהאסתטיקה. הרי ברוב הבתים, המקרר הוא האלמנט הויזואלי הדומיננטי במטבח. אז חישבו איזה מראה אתם אוהבים – רטרו צבעוני או נירוסטה מודרנית? משהו שיתמזג עם שאר הארונות או דווקא יבלוט? עיצוב הוא אישי, אבל תמיד תתאימו לטעם ולסגנון הכללי שלכם.

עכשיו, אחרי שעברתם על כל השאלות האלה וגיבשתם פרופיל די ברור של המאפיינים והדרישות שלכם – הגיע הזמן לצלול קצת יותר עמוק לים האפשרויות. כי כפי שתיכף תגלו, היצע המקררים בשוק מגוון בטירוף, ויש לא מעט סוגים וקטגוריות שונות שכדאי להכיר. אז קחו אוויר, אנחנו צוללים פנימה.

קטגוריות וסוגי מקררים עיקריים - מה מתאים לכם?

אחרי שסיכמנו את כל השיקולים החשובים, אפשר סוף סוף להתחיל להסתכל על מה שיש בשוק ולחקור את האופציות. אז איזה סוגי מקררים קיימים בכלל, ומה ההבדלים ביניהם? בואו נעשה לזה סדר – הנה סקירה של הקטגוריות העיקריות והשכיחות ביותר כיום:

  • מקררי מקפיא עליון – המתכונת הוותיקה והמוכרת, שבה תא ההקפאה קטן יותר ונמצא בחלק העליון, והמקרר הגדול למטה. יתרונות – נגישות קלה יותר לאזור הקירור בשימוש היומיומי. חסרונות – מרחב מוגבל יותר במקפיא, לא תמיד נוח להגיע למדפים התחתונים.
  • מקררי מקפיא תחתון – הגרסה ההפוכה למעלה, שצוברת פופולריות בשנים האחרונות. המקפיא הרחב נמצא בתחתית, והמקרר מעליו. יתרונות – אזור הקפאה נדיב ונגיש, ניצול יעיל יותר של שטח הרצפה. חסרונות – צריך להתכופף כדי להגיע למוצרים קפואים, פחות שטח למדפים ולמגירות במקרר.
  • מקררי Side by Side – שני אזורים אנכיים זהים בגודלם, אחד למקרר ואחד למקפיא. בדרך כלל עם דלתות רחבות שנפתחות כמו ארון. יתרונות – המון מקום אחסון גם לקפוא וגם לקירור, מראה מודרני ואלגנטי. חסרונות – תופסים הרבה מקום לרוחב, מחירים גבוהים יחסית.
  • מקררי French Door – שילוב של Side by Side בחלק העליון, עם שתי דלתות מקרר סימטריות, ומגירות הקפאה רחבות בתחתית. יתרונות – עיצוב מעודן ויוקרתי, גישה נוחה לאזורים, אידיאלי למשפחות גדולות. חסרונות – ממש לא זולים, דורשים בית מרווח.
  • מקררי 4 דלתות – קונספט חדשני יחסית, עם 4 דלתות נפרדות שמאפשרות חלוקה אישית ומודולרית יותר של המרחב הפנימי. יתרונות – גמישות מקסימלית באחסון ובסידור, מערכות טמפרטורה נפרדות לכל אזור. חסרונות – מחירים גבוהים, מידות עצומות שדורשות מטבחים ענקיים.
  • מקררי יין ומקררים מיני – שתי אופציות מיוחדות שפונות לקהלים ספציפיים. מקררי יין מותאמים במיוחד לטמפרטורה ולתנאים האופטימליים לאחסון בקבוקים. מקררי מיני זעירים במיוחד, אידיאליים לחדרי משרד, לוועדי בית או לדירות קטנטנות.

 

כמובן שיש עוד סוגים נישתיים כמו מקררים מובנים שמשתלבים בתוך הארונות, מקררים צבעוניים בסגנון רטרו, מקררים עם דלת זכוכית שקופה וכו'. אבל הרשימה הזו נותנת מושג טוב על הז'אנרים המרכזיים שתפגשו כשתצאו לשוק. רצוי לחקור כל סוג לעומק, להבין את היתרונות והחסרונות, ולהתאים בדיוק לאופי ולצרכים שלכם.

בחירת מקרר

התאמת נפח המקרר - כמה מקום אתם צריכים?

טוב, אז עכשיו אתם כבר די מעורים בסוגי המקררים העיקריים ובהבדלים ביניהם. הצעד הבא הוא לצלול יותר לעומק בסוגיית הנפח והקיבולת, ולהבין כמה מרחב אחסון אתם באמת צריכים. כן, גם אם אתם חולמים על מקרר עצום כמו של המסעדות – תנסו לחשוב בהיגיון על צריכת המשק הביתי שלכם, ולהתאים את הגודל בצורה ריאלית.

הנה כמה טיפים וכללים שיעזרו לכם לחשב את זה נכון:

  • הכלל המקובל הוא להקצות בין 100 ל-200 ליטר לכל נפש בבית. ככה מבטיחים גם מרווח גדילה עתידי וגם אחסון גמיש. זוג ממוצע בדרך כלל יצטרך לפחות מקרר של 350-450 ליטר, ומשפחה בת 4 נפשות תרצה לפחות אחד עם נפח של 500-600.
  • חשבו גם על הרגלי הקנייה והצריכה שלכם. אם אתם נוטים לקנות המון מראש בכל קניה, להקפיא הרבה בבת אחת ולהחזיק המון סוגי מזון, שווה לקחת מקרר קצת יותר גדול. עדיף שיהיה לכם שטח גמיש מאשר להיות תקועים בלי מקום אחרי שופינג אחד.
  • אל תתעלמו מהמקפיא! ודאו שגם לחלק הקפוא יש מספיק מקום, בייחוד אם אתם אוהבים להכין ולהקפיא מראש ארוחות שלמות. אין הרגשה יותר מתסכלת ממקפיא שמתמלא עד אפס מקום תוך שבוע…
  • הסתכלו קדימה – אם אתם זוג צעיר שמתכנן ילדים בעתיד, או משפחה שצפויה לגדול, קחו את זה בחשבון בבחירת המקרר. עדיף להשקיע פעם אחת במשהו קצת יותר מרווח שייתן מענה לשנים ארוכות.
  • חישבו איחסון לטווח ארוך – מעבר לקניות השוטפות, האם אתם שומרים דברים כמו ירקות ופירות ארוזים? בשר קפוא? תבלינים? אוהבים ליצור מלאים של מצרכים? חשוב להכליל גם את כל אלה בתכנון הנפח הדרוש.
  • זכרו גם את האירוח והחגים – אם אתם מארחים הרבה, או שיש לכם משפחה ממש גדולה שמגיעה בחגים, תצטרכו מקום נוסף במקרר ובמקפיא בשביל כל האוכל והשתייה האקסטרה. שריינו עוד כמה עשרות ליטרים למטרות האלה.
  • אבל אל תגזימו – למרות כל מה שאמרנו, נסו להיצמד למינימום ההכרחי שמתאים לסגנון החיים שלכם. מקרר גדול מדי עולה יותר כסף, צורך יותר חשמל, תופס יותר מקום ולפעמים גורם דווקא לבזבוז מזון כי דברים נשכחים שם בפנים. שמרו איזון בין צורך אמיתי לראוותנות מיותרת.

 

אז בסופו של דבר – אמנם יש כללי אצבע והמלצות, אבל שום דבר לא מחליף תכנון אישי מפורט. שבו כמשפחה, עשו רשימות של כל מה שאתם קונים ומאחסנים באופן קבוע, וחשבו קדימה על עתיד. אל תתביישו להתייעץ עם מוכר מנוסה או מתכנן מטבחים שיעזור לכם לאמוד במדויק את גודל המקרר האופטימלי לכם. קצת השקעה במחשבה מראש יכולה לחסוך לכם הרבה כאב ראש והוצאות מיותרות בטווח הרחוק.

טווחי מחירים של מקררים - כמה שווה לכם להשקיע

טוב, עד עכשיו עברנו על כל השיקולים החשובים – מה אתם צריכים במקרר, איזה סוג מתאים לכם, וכמה ליטרים של מרחב פנימי אתם צריכים. אבל עכשיו הגיע הזמן לדבר על הפיל שבחדר – כמה עולה התענוג הזה בכלל? מהם טווחי המחירים הנפוצים של מקררים, ועל מה אתם משלמים יותר או פחות בעצם?

ראשית, חשוב להבין שיש טווח מחירים עצום. מקררים ביתיים יכולים לנוע בין פחות מ-1,000 ש"ח לדגמים הבסיסיים ביותר, ועד ל-15,000 ומעלה לדגמי העל היוקרתיים והמפוארים. כמובן שרוב האנשים לא זקוקים לאף אחת מהקצוות האלה, ומוצאים פתרון הולם איפשהו באמצע.

הנה סקירה קצרה של מה תמצאו בכל קטגוריית מחיר:

  • עד 2,000 ש"ח – מקררים צנועים במיוחד, לרוב בנפח קטן של 250-350 ליטר ובלי שום פיצ'רים או טכנולוגיות מיוחדות. בסיסיים לגמרי, אבל עושים את העבודה למי שצריך משהו קומפקטי וזול.
  • 2,000-3,500 ש"ח – כאן נמצא חלק די נכבד מההיצע. מקררי מקפיא עליון ותחתון פשוטים למדי, בגדלים של 350-500 ליטר בערך. טכנולוגיות בסיסיות כמו הפשרה אוטומטית וכוונון טמפרטורה, אבל בלי יותר מדי קישוטים. בסדר גמור לשימוש יומיומי של זוג או משפחה קטנה.
  • 4,000-6,000 ש"ח – הקטגוריה הפופולרית והשכיחה ביותר. מקררי איכות עם מאפיינים משודרגים כמו מדחסים שקטים, תאורת לד, בקרה אלקטרונית מדויקת ועוד. גם Side by Side בסיסיים ומקררי 4 דלתות פשוטים יכנסו כאן. מגוון גדלים עד 600-700 ליטר. אידיאלי למשפחות בינוניות וגדולות שרוצות שדרוג מבלי לקרוע את הארנק.
  • 7,000-10,000 ש"ח – ליגת העל של המקררים. כאן יהיו בעיקר דגמי Side by Side ו-French Door משובחים, עם טכנולוגיות מתקדמות כמו מסנני אוויר, יצרני קרח אוטומטיים, מדפים מודולריים ומערכות למניעת ריחות. נפחים גדולים של 650-900 ליטר ומעלה, מראה מלוטש ואיכות בנייה גבוהה. רמה אחרת של פאר ונוחות, במחיר לא זול.
  • מעל 10,000 ש"ח – הדגמים היוקרתיים ביותר בשוק. מקררים עצומים 4-5 דלתות, Side by Side ענקיים ומקררי יין מקצועיים. שיא הטכנולוגיה, העיצוב והגימורים כמו נירוסטה, זכוכית וניקל. לא מתאים לכל אחד, אבל בהחלט הצהרת סטייל למטבחי חלומות יוקרתיים.

 

אז כפי שאתם רואים, השמיים הם ממש לא הגבול בעולם המקררים. אבל לפני שאתם פוסלים דגמים יקרים מראש, חשבו על ההשקעה לטווח רחוק. מקרר איכותי ועמיד, גם אם הוא עולה קצת (או הרבה) יותר, יכול לשרת אתכם ביעילות ובאמינות 15 או גם 20 שנה. לאורך זמן, זה לגמרי מצדיק את התוספת במחיר.

מצד שני, אל תרגישו לחץ לקנות את הדגם הכי מפואר ומפונפן אם לא ממש צריכים אותו. המון משפחות יכולות להסתדר מצוין גם עם מקררים יותר סטנדרטיים ופשוטים ולחסוך אלפי שקלים טובים וחשמל רב לעומת דגמי היוקרה. העיקר למקד את ההשקעה בדברים החשובים באמת שישפרו את חווית השימוש לאורך זמן.

אז כמו תמיד – הגדירו מראש תקציב סביר, התייעצו עם כל בני המשפחה, ונסו למצוא פשרה הגיונית בין האיכות, הגודל והמחיר המתאימים. גם אם קצת תרחיבו את התקציב, אין סיבה לקרוע את הארנק על פינוקים מיותרים. עדיף להשקיע יותר באמינות המוצר והטכנולוגיה שלו, מאשר בהתלהבות מזכוכית נוצצת או מגע מתוחכם על הדלת. תנו לצרכים האמיתיים שלכם להנחות את הבחירה.

מקרר

מאפיינים חשובים במקררים - על מה לשים דגש?

אז בהנחה שגיבשתם פחות או יותר מושג על מה אתם מחפשים, בואו נצא לשיטוט בשוק. איך מבחינים בין מקרר טוב באמת לבין אטרקציה חולפת עם גימיקים מבריקים? הנה כמה מאפיינים ופיצ'רים ממש חשובים שכדאי לשים עליהם דגש במהלך החיפושים:

  1. טכנולוגיית קירור מתקדמת – מעבר לבסיס, חפשו מקררים עם מערכות קירור משוכללות שמווסתות טמפרטורה ולחות בצורה מדויקת. זה יאריך את חיי המדף של המזון ויבטיח שמירה מיטבית על טריות המצרכים.
  2. חלוקה פנימית נוחה – הפנים של המקרר חשוב לא פחות מהחוץ. שימו לב שיהיו לכם מספיק מדפים ומגירות שניתנים להזזה ולכוונון אישי, ושיש מספיק גמישות לאחסן את כל מה שצריך בקלות. מדפי זכוכית חזקה עדיפים תמיד על פלסטיק.
  3. יעילות אנרגטית – מקרר זה צרכן החשמל הגדול ביותר בבית, ולכן קריטי לבחור דגם עם דירוג אנרגטי גבוה כמו A או++A. השקעה בטכנולוגיות כמו מדחס אינוורטר או בידוד משופר תחסוך לכם הרבה כסף בטווח הרחוק.
  4. נוחות ופרקטיות שימוש – בדקו היטב שגישה לכל המדפים והתאים תהיה נוחה מכל זווית, ושהדלתות נפתחות בקלות וברוחב מספק. וודאו גם שיש תאורה פנימית חזקה, שהמדפים והמגירות יציבים ושהחומרים איכותיים ועמידים.
  5. חיבור לבית חכם – תופתעו, אבל יש כבר לא מעט מקררים עם קישוריות מובנית ל-WiFi. זה יכול להיות מאוד שימושי לשליטה ולניטור מרחוק של הטמפרטורה, להצגת מלאי המזון ואפילו למשלוח הזמנת קניות אוטומטית. בחרו דגם שמתאים לצרכים הטכנולוגיים שלכם.
  6. תאימות ליחידות גובה ורוחב – בהתקנה של מקרר בילט-אין או מקרר מובנה, חיוני לוודא שהוא מתאים בדיוק למידות הארונות והשארת מרווחי אוורור. זה נכון גם אם רוצים להציב את המקרר בין שורות של ארונות עיליים – בחרו דגם שיתאים בדיוק לגובה ולעומק הדרוש.
  7. אחריות ושירות מקיף – תמיד העדיפו מקררים עם אחריות יצרן ארוכה, רצוי מעל 3-5 שנים לפחות. וודאו שניתן יהיה לקבל שירות מקצועי של החברה לאחר מכן, ושיש זמינות של חלפים וטכנאים בכל רחבי הארץ למקרה של תקלות.
  8. שקט והיעדר רעשים – כן, גם למקררים מגניבים יש נטייה להשמיע קולות לא תמיד נעימים. רק שימו לב לרמת הדציבלים המצוינת, ובמיוחד למערכות הגברה שנטענות "שקטות במיוחד". 40-45dB זה סביר, ומתחת ל-40 זה מצוין. זה משפיע מאוד על הסביבה הקולית במטבח ובסלון.
  9. אמינות ועמידות – מקרר זו השקעה לטווח ארוך, אז העדיפו תמיד דגמים שבנויים מחומרים איכותיים ועמידים במיוחד. בדקו ביקורות וחוות דעת של משתמשים כדי לקבל מושג על אורך החיים הממוצע של כל מותג. אמינות ואיכות הן תמיד השיקול העליון ביותר.

 

כמובן שיש עוד שלל מאפיינים שכיפים שיהיו, כמו מכונת קרח אוטומטית, בר מים מוגזים, לוח מחיק מגנטי על הדלת או תצוגה דיגיטלית מתוחכמת. אבל כל אלו בונוסים שנחמד שיהיו ולא דברים חיוניים. תמיד תשקללו את חשיבותם אל מול המחיר הנוסף שהם דורשים.

בסופו של דבר, מה שהכי קובע זה השילוב האופטימלי בין צרכים, תקציב ואיכות. אל תתפתו לקנות את הדגם הכי מפואר והמפונפן רק כי הוא יפה או מלא בפיצ'רים, אלא רק אם הוא באמת הכרחי לסגנון החיים שלכם. לפעמים, מקרר פשוט ואמין שעושה את העבודה כמו שצריך יהיה הבחירה הטובה ביותר למשפחה. שקלו את זה בזהירות לפני ההחלטה הסופית.

המותגים המובילים בשוק המקררים כיום

טוב, עד עכשיו אספנו לא מעט מידע וטיפים לבחירת מקרר מנצח. השלב הבא הוא כמובן להבין מי הם השחקנים המרכזיים בשוק, ואיזה מותגים ויצרנים כדאי במיוחד לשים עליהם את הזרקור. הנה כמה מהשמות החמים והמובילים ביותר שתיתקלו בהם בוודאות:

  • אלקטרה – המותג הישראלי הוותיק מייצר מקררים איכותיים ואמינים במחירים שפויים, עם שירות מעולה ומערך תיקונים זמין. קו המוצרים רחב ומתאים למגוון צרכים ותקציבים.
  • שארפ – חברה יפנית שמפורסמת בעיצוב חדשני, טכנולוגיה מתקדמת ותשומת לב גבוהה לפרטים הקטנים. השילוב של יעילות, נוחות ואסתטיקה מרשימה הם סימן ההיכר של מותג זה.
  • LG – ענקית האלקטרוניקה הקוריאנית מייצרת מקררים ברמה גבוהה, עם מערכות קירור משוכללות, חסכון מרבי באנרגיה ועיצוב מסוגנן ונקי. אחת מהיצרניות המובילות והנמכרות בעולם.
  • סמסונג – עוד מותג קוריאני נחשב, שמפורסם במיוחד בזכות מקררי הפרימיום העצומים והיוקרתיים שלו. מפרטים טכניים מרשימים, טכנולוגיות חדשניות ועיצוב מהפנט הם רק חלק מהסיפור של המקררים האלה.
  • KitchenAid – חברה אמריקאית עם היסטוריה ארוכה של איכות ואמינות. המקררים שלהם לרוב מעוצבים בסגנון יותר קלאסי ומוקפד, אבל עם ביצועים מעולים והרבה פרקטיות בשימוש.
  • בוש – היצרנית הגרמנית הנודעת מביאה את הדיוק וההנדסה הגרמניים הידועים גם למקררים שלה. דגש על איכות חומרים, אמינות לטווח ארוך והרבה פונקציונליות שימושית ונוחה.
  • בלומברג – עוד יצרנית מגרמניה, שהתמחותה היא דווקא במקררים מודולריים וקומפקטיים במיוחד, שמיועדים לדירות קטנות ולמטבחים לא גדולים. הכל עם תשומת לב לפרטים ובנייה מוקפדת.
  • Smeg – מותג איטלקי שהולך צעד אחד קדימה בכל מה שקשור לעיצוב. המקררים שלו צבעוניים, נועזים ויוצאי דופן, ויכולים להפוך את המטבח למוקד של סטייל וייחוד. ביצועים טובים ואיכות מעולה.
  • וסטינגהאוס – עוד חברה אמריקאית ותיקה, שמתמחה במקררי Side by Side איכותיים ומרווחים במיוחד. מחירים נוחים יחסית לגודל, והרבה דגש על שמירת טריות המזון וחסכון באנרגיה.

 

זוהי כמובן רשימה חלקית בלבד, וקיימים עוד מגוון מותגים טובים ומוכרים, במיוחד בשוק הישראלי. חשוב תמיד לקרוא עוד על הרקע והמוניטין של כל אחד מהם, ולחפש ביקורות מפורטות של לקוחות וחוות דעת של מומחים. כל מותג מביא איתו התמחות אחרת, ולכן אל תבחרו רק לפי השם הנוצץ, אלא תמיד תתאימו לצרכים האישיים שלכם ולתכונות שהגדרתם כחשובות עבורכם. גם אם זה אומר ללכת על משהו פחות מוכר.

עוד דבר חשוב – המון פעמים, ליבואנים ולקמעונאים יש השפעה אדירה על איכות המוצר הסופי, על תנאי האחריות והשירות ועל חוויית הקנייה כולה. אז אל תתייחסו רק למותג עצמו, אלא גם תבדקו מי מייבא ומשווק אותו בארץ, כמה שנים הוא פועל, מה המוניטין שלו ואיזו רמת שירות הוא נותן. יבואן אמין ומנוסה שעומד מאחורי המוצר ונותן גיבוי מלא ללקוח שווה לפעמים יותר מכל שם מותג נוצץ.

הטכנולוגיות החדשניות במקררים של היום

רגע, לפני שממהרים לקנות מקרר כזה או אחר, בואו ניקח עוד תחנה קטנה ומרתקת בעולם הטכנולוגי. כי בשנים האחרונות, יצרניות המקררים לא מפסיקות להמציא, לחדש ולהוסיף פיצ'רים מגניבים שיכולים לשנות את כל חווית השימוש במכשיר הביתי הכי חשוב הזה. הנה כמה דוגמאות מסקרנות לדברים שתוכלו כבר למצוא בשוק:

  • בקרת טמפרטורה מרובת אזורים – חיישנים חכמים ומערכות בקרה מתוחכמות שמאפשרות לשלוט בדיוק בטמפרטורה בכל אזור במקרר בנפרד. ככה אפשר לשמור ירקות מעל, בשר ודגים באמצע, וגבינות למטה – והכל בתנאים מושלמים.
  • מסכי מגע אינטראקטיביים – מקררים שמגיעים עם צגים גדולים ומתוחכמים על הדלת, שמאפשרים לראות מה יש בפנים בלי לפתוח, להציג רשימות קניות, לחפש מתכונים ואפילו לשמוע מוזיקה תוך כדי בישול.
  • חיבור לאינטרנט ובית חכם – יש כבר דגמים שמתממשקים לרשת האלחוטית ולמכשירים חכמים אחרים בבית, ומאפשרים ניטור ושליטה מרחוק דרך אפליקציה בנייד. אפשר לקבל התראות על טמפרטורה או על דלת פתוחה, ואפילו להזמין אוטומטית מצרכים שנגמרו.
  • זיהוי קולי ודיבור – המקרר שמדבר אליכם ומבין פקודות קוליות כבר לא נמצא בסרטי מדע בדיוני. מספר מותגים השיקו דגמים שמשלבים עוזרות וירטואליות כמו Alexa או Google Assistant, ויודעים להגיב לבקשות בקול כמו "תזכיר לי מתי פג תוקף הביצים".
  • מצלמות פנימיות – שכחתם מה יש לכם במקרר? לא נורא, תסתכלו בשידור חי מהמצלמות שבפנים, ישירות מהסופר דרך הנייד. ככה לא צריך יותר לנחש מה חסר או להתקשר הביתה בפאניקה כדי לבדוק.
  • טכנולוגיית הפחתת רעשים – מקררים הם ידועים כמכשירים די רועשים, במיוחד בגלל המדחס שעובד שעות נוספות. אז יש מערכות חדשות שמבודדות את הרעש, סופגות ויברציות ויוצרות הפעלה שקטה מאוד, גם בסביבות פתוחות כמו סלון או פינת אוכל.
  • תאורת לד חכמה – נורות לד איכותיות וחזקות שמאירות באופן אוטומטי כשפותחים את הדלת, עם אפשרות שליטה על העוצמה והגוון. יש אפילו דגמים שמשתמשים באור טבעי כדי לשמר את הצבעים והמראה המעולה של המזון.
  • מערכות אנטי בקטריאליות – מקררים עם מסננים וציפויים מיוחדים שמונעים התפתחות של חיידקים ועובש על המשטחים ובאוויר בתוך המקרר. זה לא רק שומר על המזון טרי יותר זמן רב, אלא גם מפחית משמעותית את הצורך בניקיונות תכופים.
  • יצרני קרח ומערכות מים מתקדמות – כבר לא מדובר על קוביות פשוטות, אלא על צורות משוכללות כמו כדורים או גלידת שלג. יש מקררים שמחברים ישירות לצנרת, ומספקים גם מים קרים וטהורים בכל עת, או אפילו מים מוגזים ישירות מהדלת.

 

די מדהים, לא? וזו רק ההתחלה. בטוח שבעתיד הקרוב נראה עוד ועוד חידושים, ואולי המקרר שלנו גם ידע לעשות קניות בעצמו או להזמין אוכל מוכן כשנגמר לנו. אבל עד אז, אפשר בהחלט כבר ליהנות מהטכנולוגיה המגניבה שקיימת, ולהתאים אישית את המקרר לצרכים המשתנים של כל משפחה.

כמו תמיד, חשוב לזכור שלא חייבים את כל הפינוקים והגימיקים האלה כדי להנות ממקרר איכותי ושימושי. בעיקר מדובר בתוספות מהנות שיכולות להקל על השימוש או לפנק את הדיירים, אבל הן ממש לא הכרחיות. לפני שמתלהבים יותר מדי, חישבו כמה אתם באמת צפויים להשתמש בכל יכולת חכמה, והאם היא מצדיקה את התוספת במחיר שהיא בדרך כלל דורשת. אם כן – מעולה, כל הכבוד לכם שאתם צועדים קדימה עם החדשנות. אבל אם לא – אל דאגה, תמיד תוכלו לשדרג גם בהמשך.

טיפים לשמירה ותחזוקה של המקרר לאורך שנים

אוקיי, אז נניח שכבר מצאתם את המקרר המושלם, הבאתם אותו הביתה, וכולם מאושרים מהבחירה המוצלחת. עכשיו נשאר רק לדאוג שהוא ישאר במצב מעולה לאורך ימים, חודשים ושנים. איך עושים את זה? הנה כמה טיפים וטריקים קטנים לשמירה ותחזוקה נכונים של מקרר חדש (או ותיק):

  1. מיקום והתקנה נכונים – זה נשמע מובן מאליו, אבל חשוב להציב את המקרר במקום קריר ומאוורר, רחוק ממקורות חום כמו תנורים, רדיאטורים או קרני שמש ישירות. וודאו גם שהוא מוצב בצורה מאוזנת לגמרי, כדי למנוע מאמץ מיותר על המדחס.
  2. ניקיון שוטף ויסודי – פחות או יותר פעם בחודש, מומלץ להקדיש זמן לניקוי פנימי של כל המדפים, המגירות ופינות המקרר. הוציאו הכל החוצה, נגבו עם מטלית לחה וסבון עדין, ורק אחרי ייבוש מוחלט סדרו הכל בחזרה. אל תשכחו גם את הגומיות והאטמים שמסביב לדלת.
  3. הקפאה נכונה – כדי לשמור על איכות המזון וגם כדי להימנע מהצטברות קרח מיותרת, ארזו היטב את כל המוצרים לפני ההקפאה, עדיף בשקיות ואריזות אטומות לחלוטין. אל תכניסו דברים חמים, ונסו לא למלא את תא ההקפאה יתר על המידה כדי לא להקשות על זרימת האוויר הקר.
  4. סידור לוגי ומרווח – מדפים וקירות עמוסים מדי עד אפס מקום זה לא רעיון טוב. זה גם מקשה על האוויר הקר להגיע לכל פינה, וגם הופך את השימוש להרבה יותר מעצבן. נסו לארגן את המזון בצורה הגיונית לפי סוגים ושימושים, והשאירו מרווח סביר בין הדברים לנשימה.
  5. כוונון טמפרטורה מיטבי – ברוב המקררים, הטווח האידיאלי הוא בין 0 ל-5 מעלות צלזיוס במקרר, ובין מינוס 18 ל-22 במקפיא. וודאו שאתם לא מגזימים לשום כיוון (במיוחד בקיץ), כי זה גם מבזבז חשמל וגם מקשה על עבודת המנוע, ולא באמת תורם לשמירת המזון.
  6. הפשרה והסרת קרח – גם אם יש לכם מקרר עם הפשרה אוטומטית, מדי פעם רצוי לנתק אותו מהחשמל ולהפשיר ידנית את שכבות הקרח במקפיא. אל תנסו לגרד או לשבור אותן בכוח, פשוט תנו להן להפשיר לאט בטמפרטורת החדר (שימו מגבות ליד הדלת להספגת מים).
  7. החלפת פילטרים ומסננים – אם המקרר מצויד במערכות סינון ובמסנני פחם או אוויר, הקפידו להחליף אותם במועד לפי הנחיות היצרן (בערך כל חצי שנה). גם אם לא רואים או מריחים, המסננים הישנים מאבדים מיעילותם ויכולים להפוך בעצמם למקור של חיידקים וזיהום.
  8. ווסת את הלחות במגירות – וודאו שיש במגירות של פירות וירקות חרירי אוורור פתוחים שיאפשרו ללחות המיותרת להשתחרר. אחרת, תקבלו התעבות מוגזמת שתקלקל את המזון הרבה יותר מהר. אם אין חרירים טבעיים, שימו בפנים חתיכת נייר סופג או מגבת שתספוג את העודפים.
  9. תחזוקת דלתות וצירים – מדי פעם, שימו קצת שמן סיליקון או ספריי על הצירים והגומיות של הדלתות כדי שיישארו משומנים וגמישים. ככה הם יישארו אטומים לאורך זמן וגם יפתחו וייסגרו בצורה חלקה יותר, בלי להעמיס על המנגנון.
  10. מעקב אחר תקלות – אם אתם מבחינים ברעשים מוזרים, בדליפת מים קטנה או בהפסקות פתאומיות במנוע – אל תתעלמו! פנו מיד לשירות או לבדיקה של טכנאי מוסמך. ברוב המקרים מדובר בתיקונים קלים וזולים, אבל ככל שמשהים אותם המצב רק הולך ומחמיר.

וזהו פחות או יותר, אלו כללי הברזל העיקריים בשמירה על בריאות המקרר שלכם. ואל תשכחו שהדבר הכי חשוב הוא פשוט להשתמש במקרר בצורה נכונה, מבלי להעמיס או לנצל אותו יתר על המידה. אל תשאירו את הדלתות פתוחות שעות, אל תנסו להכניס לתוכו סירים עדיין חמים, ואל תדאגו אם לא כל המדפים מלאים עד להתפקע. קצת יחס של כבוד והתחשבות יאריכו משמעותית את החיים של כל מכשיר חשמלי, וזה נכון גם למקרר שלכם.

ועם קצת טיפוח והקפדה קבועים, אתם יכולים לסמוך על זה שבן הזוג החשמלי הזה ילווה אתכם באמונה עוד שנים ארוכות, תוך שהוא שומר על המזון טרי, על המשקאות קרים, ועל ארוחות משפחתיות מאושרות. אז קדימה, צאו לבחור את המקרר האולטימטיבי עבורכם, תתחילו לאמץ כמה הרגלים בריאים לתחזוקה שלו, ותיהנו מהשקט והשלווה שמגיעים מלדעת שלפחות במטבח, הכל על מי מנוחות.

לסיכום - האם אתם מוכנים לצאת לבחור את המקרר החדש שלכם?

וואו, עברנו יחד מסע די ארוך ומקיף בעולם המקררים המודרניים, לא? מקווים שלמדתם לא מעט על מה חשוב באמת לפני רכישה, על הסוגים והמאפיינים המגוונים שיש בשוק, על מה כדאי להשקיע ועל מה אפשר לוותר. נתנו לכם מושג כללי לגבי טווחי המחירים השונים, המלצות לגבי המותגים המובילים כיום ודוגמאות לטכנולוגיות מגניבות שאפשר למצוא במקררי העתיד. וסיימנו בכמה טיפים חשובים על איך לתחזק ולשמור על המכשיר החדש שלכם כמו שצריך.

אז מה עכשיו? להוציא את הארנק וללכת על הדגם הראשון שתופסים? ממש לא. מקרר זו השקעה משמעותית ולטווח ארוך מאוד, ולכן אין מקום לקניות אימפולסיביות או החלטות פזיזות. תיקחו את כל המידע שצברתם כאן לתהליך בחירה איטי, מחושב ושקול. תשבו עם בני המשפחה ותנסחו ביחד את הדרישות והצרכים האמיתיים שלכם מהמוצר, ותתעדפו אותם לפי סדר חשיבות. תקבעו מראש תקציב מוגדר שבשום פנים ואופן לא תחרגו ממנו.

אחר כך – תצאו למחקר שוק יסודי. תבדקו עשרות דגמים ומותגים, תשוו מחירים ותכונות, תקראו המון ביקורות וחוות דעת של משתמשים וגם של מומחים. אל תסמכו על פרסומות ועל הבטחות שיווקיות מנופחות, אלא רק על מידע מהימן ובדוק. כנסו לפורומים מקצועיים, דברו עם חברים שכבר רכשו לאחרונה, ואם אפשר – לכו גם לחנויות ותראו ותרגישו את המקררים מקרוב. לפעמים מגע של דלת, מראה של מדף או צליל של מדחס אומר הרבה יותר מכל מפרט טכני יבש.

וכשכבר יש לכם שניים או שלושה מועמדים סופיים, עצרו שוב. תנו לעצמכם עוד כמה ימים לחשוב, להתלבט, להתייעץ. תשאלו שאלות קשות את המוכרים והיצרנים, תבדקו שוב את תנאי האחריות והשירות לכל מכשיר. ואם צריך – תתפשרו על איזה גימיק או צבע מגניב למען מפרט טכני משופר או אמינות לטווח ארוך. אל תתביישו לדרוש הנחות או לנהל משא ומתן על המחיר – המקררים הם מוצרי חשמל שמאפשרים גמישות גבוהה לקראת הקונה.

ורק כשאתם באמת בטוחים ושלמים עם ההחלטה, לכו על זה בלב שקט ותבצעו את הרכישה הגדולה והמשמעותית. אחרי כל ההשקעה והמחקר המעמיקים האלו, סביר להניח שתדעו שמצאתם את המקרר האידיאלי עבורכם. מוצר איכותי, אמין וחדשני שיהפוך את פינת המזון בבית למרכז הפעילות והחיים המשפחתיים, ושייתן לכם שירות של שנים ארוכות וטובות. מכשיר מדהים שלא רק ישמור על האוכל טרי ועל המשקאות קרירים, אלא גם יעשה את זה עם סטייל, חדשנות והתאמה מושלמת לצרכים שלכם.

אז קדימה חברים – צאו למסע החיפושים אחר המקרר הבא שלכם בשמחה ובהתרגשות, אבל בעיקר בשיקול דעת ובאחריות. שאפו על ההשקעה, בהצלחה בבחירה, וכמובן – תיהנו מכל רגע קריר, קל ומרענן במטבח המשודרג. המקרר האולטימטיבי שלכם כבר מחכה לכם בחוץ, פשוט לכו תמצאו אותו!

Picture of ליאור בן דוד
ליאור בן דוד

ליאור הוא מומחה בתחום הקירור ובעשור האחרון עבד ברשת מוצרי חשמל מובילה בתור יועץ במחלקת מכשירי הקירור הביתיים. לאורך השנים בתחום, ליאור צבר ניסיון רב בדגמי המקררים והמקפיאים השונים, התכונות החשובות ביותר במקררים והתאמה של המוצר הנכון על פי הצורך שלכם. ליאור משתף את הידע והניסיון שצבר אתכם באתר מומחי הקירור במטרה לעזור לכם לבחור נכון.

הסקירות האחרונות
המדריכים האחרונים